Onze grote vakantiekalender

Wij, senioren ontsnappen ten dele aan de rat race. We hoeven niet per se om 7 uur ’s ochtends de baan op. En we kunnen ook de files op de Brusselse Ring vermijden, hoewel dat de laatste jaren steeds moeilijker wordt. Zo ook gaat de heisa rond de zomerdrukte en de vakantie voor een groot deel aan ons voorbij. Vele senioren worden wel ingeschakeld in het toezicht op de kleinkinderen. De kinderen brengen naar de speelpleinen bijvoorbeeld en ze ’s avonds gaan opwachten. Maar voor de meesten is dit een aangename taak. Bovendien is er weinig verkeer en minder drukte in de winkels. Het leven verloopt op een gezapig tempo. Tijd ook voor leuke dingen.

Ook senioren gaan met vakantie, zij het dan meestal niet in de drukke periode van juli en augustus. Voor de thuisblijvers zijn er heel wat mogelijkheden om te ontspannen en om het wat kalmer aan te doen. We zetten hier een paar ideetjes op een rij:

Davidsfondswandeling met Walter Baele en Nero
zondag 1 juli om 10:30
Walter Baele neemt je het eerste uurtje mee doorheen Hoeilaart en vertelt welke plaatsen hem het meest aanspreken in ons dorp. Streekgids Christiane deelt vervolgens meer geschiedkundige weetjes vanuit het standpunt van stripfiguur Nero.

Hoeilaart Feest!
zaterdag 7 juli vanaf 15:00
Een picknickevent naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag in de tuin van het GC Felix Sohie: breng je eigen picknick en BBQ-vlees mee, eetgerei, dekentje en spelletjes.

Vriende(n)lijke Wandeltocht met brunch
zondag 8 juli om 9:30
Wandeltocht gevolgd door lekkere brunch (Prijs : 15 €)

’t Trefpunt Dumberg
maandag 16 en maandag 23 juli van 14:00 tot 16:30
tijdens de zomersluiting van het GC Felix Sohie kan het wekelijkse treffen doorgaan in de cafetaria van de woonzorgsite

Sexy Summertime Festival
zaterdag 11 augustus om 13:00
Cocktails, een zwembad en zand onder de voeten. Het plein voor GC Felix Sohie is een dag lang een zalige vakantiebestemming. We starten met Ghost Rockers (13u30), daarna is het de beurt aan vijf jonge, talentvolle bands. De inkom is gratis.

Proevertjeswandeling
vrijdag 17 augustus om 14:00
Een wandeling langsheen de trage wegen, onderweg stoppend voor enkele lekkere proevertjes waarin onze tafeldruif de hoofdrol speelt. Natuur, architectuur en culinair, deze gegidste wandeling heeft het allemaal!

Met de Seniorenraad op daguitstap naar Kortrijk
dinsdag 28 en donderdag 30 augustus
Lees het uitgebreid verslag over onze verkennende wandeling door Kortrijk
Je kan mee voor 40 euro (alles inbegrepen). Vooraf boeken in Het Sociaal Huis of aan de balie van GC Felix Sohie

Sportelteam Hoeilaart
vrijdag 31 augustus om 10:00
Het Sportelteam Sport Vlaanderen komt met een testbatterij de algemene conditie van de 50-plussers testen. Standaard doorlopen de deelnemers de volgende metingen: 7 lichaamsmetingen, 4 motorische tests en een fiets- of wandeltest. Vervolgens geeft dit team gericht advies over de testresultaten en over de mogelijkheden die bestaan om op een eenvoudige en verantwoorde wijze de basisconditie te verbeteren en/of te onderhouden.

Sportelen met de kleinkinderen
vrijdag 31 augustus
De gemeentelijke vakantiewerking organiseert een dag voor grootouders en kleinkinderen: samen sporten em plezier maken.

Een bonus: De Seniorenkrant, de Katern voor 55-plussers die niet van gisteren zijn
Deze seniorenkrant valt gratis in de bus (als bijlage van Hier Hoeilaart).  Deze editie besteedt aandacht aan activiteiten tijdens de zomermaanden en blikt al vooruit op het najaar. Ook onderwerpen als de online gids voor senioren en abonnementen voor personen met een handicap komen aan bod. Bravo voor het team Marijke, Greta en Caroline.