Computer Spreekuur: informatica voor senioren

Computer spreekuur 11 januari 2018 (foto credits: Eddy Olislaeger)
Computer spreekuur 11 januari 2018 (foto credits: Eddy Olislaeger)

Informatica op ieders maat

Het computerspreekuur loopt al 10 jaar en is daarmee een van de meest succesvolle programma’s van Seniorenraad 55+ Hoeilaart.  Alain Borreman is de spilfiguur van dit informaticaprogramma waarin hij een groep 55-plussers toont hoe ze hun computer, laptop, tablet en smartphone op een efficiëntere manier kunnen gebruiken.  Hebben we niet allemaal een ruggensteuntje nodig wanneer we weer iets nieuws willen uitproberen, vaak noodgedwongen omdat de bank haar nieuwe app voor onlinebankieren lanceert, of wanneer de harde schijf van onze smartphone volzit, en we geen plaats meer overhouden om nog wat dan ook te doen?  Iedere “student” ontvangt een week vóór de volgende sessie een mailtje waarin wordt aangekondigd wat in de volgende les aan bod komt.  En iedere student kan ook zelf suggesties doen. Het is met andere woorden een programma op maat van de klant.

Het computerspreekuur heeft elke eerste woensdag van de maand (behalve juli en  augustus) plaats om 9:45 uur.  Heb je zin om eens een les bij te wonen?  Deelnemen is gratis – geef vooraf wel een seintje als je de eerste keer wilt deelnemen.

Een trouwe student getuigt…

Een trouwe student legt uit waarom ze naar het computerspreekuur komt: “Dankzij het geduld van Alain en zijn klare uitleg is mijn vertrouwen in het internetgegeven aanzienlijk verbeterd.  Ook mijn kunnen is erop vooruitgegaan: elke maand leer ik wel iets nieuws, soms gewoon een verbetering van een gebruikte methode.  Ook mede door de gestelde vragen heb ik veel bijgeleerd om er rationeler mee om te gaan. Ook de uitleg over de toepassingen die ik momenteel niet gebruik zie ik als zinvol. Het geeft de mogelijkheid om een goede afweging te maken: is dit iets nuttigs voor mij?”