Buurtpreventie werkt: Politie klist dief dankzij tip van WhatsApp-lid

Buurtinformatie Hoeilaart is terecht trots op het resultaat van de afgelopen maanden.  In een persmededeling klinkt het zo:

“We bespeuren een toenemende interesse bij de Hoeilaartse bevolking in Buurtpreventie Hoeilaart en dit kunnen we alleen maar toejuichen! Het officieel startschot voor WhatsApp-buurtpreventie werd op 1 februari 2017 gegeven en ondertussen werd de kaap van de 200 WhatsApp-leden overschreden!

De Politiezone Druivenstreek heeft onlangs een dief kunnen klissen mede dankzij de alertheid van een WhatsApp-lid! Op 20 juni werd de interventieploeg, na een melding van een alerte buurtbewoner en WhatsApp-lid, gestuurd naar een inbraakalarm in een bedrijf te Hoeilaart. Wanneer de ploeg ter plaatse aankwam, sprong een man uit het vensterraam van de eerste verdieping en nam hij de vlucht. Na een korte achtervolging te voet werd de verdachte door de politieploeg gearresteerd. Wij hopen dat de goede samenwerking tussen de Politiezone Druivenstreek, de gemeente Hoeilaart en Buurtpreventie Hoeilaart verder kan bijdragen tot het verminderen van het aantal inbraken.

De vakantie staat voor de deur en Buurtpreventie Hoeilaart wenst je nog volgende tips mee te geven. Ga je op vakantie? Vraag dan afwezigheidstoezicht aan bij de Politiezone Druivenstreek via dit formulier. Opgelet: document ophalen in download-folder, dan invullen en bij de politie binnenbrengen of opsturen naar info@politiedruivenstreek.be. Heb je iets verdachts gezien? Bel dan onmiddellijk naar het nummer 101!

Wil je meer weten over Buurtpreventie Hoeilaart?  Surf dan naar https://www.hoeilaart.be/buurtpreventie-hoeilaart.

Wens je ook lid te worden van Buurtpreventie Hoeilaart? https://www.hoeilaart.be/inschrijving-whatsapp-buurtpreventiegroep.

Namens de trekkers van Buurtpreventie Hoeilaart,

Els Kunnen, Gilberte Marchand, Frank Eggerickx, Jan Montreuil, Christophe Philips, Vincent Philips, Youri Vandervaeren”

“Like” onze Facebook-pagina! Zo ben je steeds van de laatste nieuwtjes op de hoogte! https://www.facebook.com/BINHoeilaart/
Website gemeente Hoeilaart: https://www.hoeilaart.be/buurtpreventie-hoeilaart
Website Politiezone Druivenstreek: https://www.politiedruivenstreek.be