Onze vrijwilligers

Zonder vrijwilligers geen Seniorenraad

De werking van Seniorenraad 55+ Hoeilaart steunt op de inzet van een heel team van vrijwilligers.  Zonder de vrijwilligers kan onze organisatie niet overleven. Zij zorgen voor het welslagen van programma’s zoals het wekelijkse ’t Trefpunt Sohie op maandagmiddag van 14 tot 16 uur.  Vrijwilligers staan dan achter de bar, ruimen op en zorgen dat de boekhouding klopt.  Zij verdienen onze waardering en erkentelijkheid.

Als symbolisch gebaar zetten we op deze pagina’s drie van onze vrijwilligers in de kijker.  Zij vertegenwoordigen een hele groep die zich dag na dag blijven inzetten voor de seniorengemeenschap van Hoeilaart.  In de toekomst zullen we op regelmatige basis nog andere vrijwilligers in de kijker plaatsen.  Omdat wij hen heel dankbaar zijn.

We zijn op zoek naar vrijwilligers

We zoeken vrijwilligers met pit

Meld je hier aan

Christa Simon
Lid van het Dagelijks Bestuur - Gangmaker van het Seniorenteam - Helpt in 't Trefpunt Sohie

Christa Simon, een van de pioniers van de Seniorenraad (14 juni 2002), is er altijd als de kippen bij wanneer het op helpen aankomt. Dat de wekelijkse seniorenontmoetingen vanaf 14 oktober 2006, vroeger in het parkpaviljoen en nu in ’t Trefpunt Sohie (cafetaria van het Gemeenschapscentrum Felix Sohie), een succes werden daar heeft Christa een groot aandeel in. Om onze 55-plussers met koffie en koek of taart te bedienen staat Christa steeds als eerste klaar. Sinds 2007 is ze lid van het Dagelijks Bestuur en sinds de start is ze medetrekker van het Seniorenteam. Als seniorenraadslid zetelt Christa ook in de Milieuraad. Meer vertelt ze later wel.

Chris Coppin
Lid van het Dagelijks Bestuur (penningmeester) en trekker van Mozaiek en de Week van de Senior

Chris Coppin leerde de Seniorenraad kennen als kaartster in het parkpaviljoen waar voorzitter Josse Joosten haar snel opmerkte en haar voorstelde de algemene vergadering te versterken en kort nadien ook het dagelijks bestuur. Haar organisatietalent (ze werkte als zelfstandige modelliste-styliste) kwam de Week van de Senior (vanaf november 2010) ten goede. Haar zeer pijnlijke ervaring met moeders dementie – in die tijd nog taboe – zette haar aan met hart en ziel Mozaïek-Praatcafé-Dementie-Druivenstreek voor Hoeilaart te trekken eerst samen met Overijse en nadien met Tervuren erbij. Haar smaak voor mode en stijl vinden we terug in de folders en affiches die ze creërt

Roland Charleer
Duizendpoot

Roland Charleer is een duizendpoot. Zijn vrijwilligerswerk samen met zijn vrouw Manuella oplijsten is onbegonnen werk. Het team Roland-Manuella is steeds wel ergens aan de slag om mensen gelukkig te maken met fijne muziek. Roland is reeds meer dan 50 jaar bezig met muziek zowel in de scholen als in de WoonZorgSite en voor de Seniorenraad. In alle discretie helpt hij oudere buren en kennissen, spontaan brengt hij minder mobiele dorpsgenoten naar activiteiten in onze dorpskern en in ’t bijzonder naar ’t Trefpunt Sohie, ’s maandags. Als seniorenraadslid is zijn inbreng in onze werkgroep “mobiliteit” groot, dringend op te lossen knelpunten meldt hij rechtstreeks en snel aan de politie of technische dienst.