Aanbod van Seniorenraad 55+ Hoeilaart

Uit ons aanbod van 2017: The Cast (affiche)
Uit het aanbod van 2017: The Cast (affiche)

Ons aanbod

Seniorenraad 55+ Hoeilaart heeft een ruim aanbod aan vaste programma’s.  Hierbij horen ook een aantal initiatieven waaraan we meewerken  en die we een warm hart toedragen. Deze programma’s en initiatieven zijn door de jaren heen gegroeid en zijn zeer waardevol gebleken.  We geven hier een kort overzicht.  Klik door op elk programma voor meer details. Kijk ook geregeld in Nieuws voor nieuwe aankondigingen.

’t Trefpunt Sohie
Een laagdrempelig programma.  We komen gewoon samen voor een babbel, een koffietje of een kaartspel.

Cultuur om 14 uur
Een reeks culturele evenementen die overdag plaatshebben.  Lees verder over culturele activiteiten op de website van GC Felix Sohie

Computerspreekuur
Iedereen die zijn computervaardigheden wil verbeteren in een ontspannen sfeer is hier welkom.

Wandelingen en uitstappen
We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mensen meekunnen.

Week van de Senior
Jaarlijks terugkerende campagne in november rond een bepaald thema.  Net als in heel wat Vlaamse steden en gemeenten organiseren tal van Hoeilaartse diensten en verenigingen in de maand november extra initiatieven voor 55-plussers. De week van de senior strekt zich intussen uit over de maand november om het divers aanbod toch wat te spreiden. Cultuur, informatie, een beetje sport en vooral ontspanning en ontmoeting staan telkens op het programma. Hou dus zeker de activiteitenkalender van het najaar in de gaten en geniet van de ‘Week van de Senior’ die eraan komt!

Mozaïek-Praatcafé-Dementie-Druivenstreek
Een vast programma rond een confronterend onderwerp.  Lees verder op de Facebookpagina van de organisatie.

Seniorenteam
Een initiatief van het OCMW waarin senioren-vrijwilligers op bezoek gaan bij andere ouderen

Ander aanbod in Hoeilaart

Naast bovenstaand aanbod in de kijker belicht Seniorenraad 55+ Hoeilaart ook graag het ruime en veelzijdige aanbod aan activiteiten en evenementen in Hoeilaart.  Om wegwijs te worden in dit landschap geven we hierna een paar snelverbindingen naar een aantal informatieve pagina’s die een overzicht geven van de sector:

Voor culturele evenementen vind je het volledige aanbod op de site van Uit in Hoeilaart.  Ook het Gemeenschapscentrum Felix Sohie biedt tal van activiteiten.  Lees verder de activiteitenpagina.

Voor sport surf je best naar de sportpagina van de gemeentelijke website.  Ook de gemeentelijke bibliotheek biedt een veelzijdig cultureel programma.

Voor opleidingen en educatieve programma’s kan je best de overzichtspagina van Archeduc en die van het Centrum voor Volwassenenonderwijs Hoeilaart-Tervuren consulteren.  Naast het centrum voor volwassenenonderwijs, biedt ook Open School (het vroegere basiseducatie) een aanbod aan in Hoeilaart.  Lees verder over het aanbod van CBE Open School.  Meer info over opleidingen vind je ook in het Sociaal Huis en het Gemeenschapscentrum Felix Sohie.