Wat is de Seniorenraad? En wie is wie?

Wat is de Seniorenraad?

De Seniorenraad is een adviserend, coördinerend en stimulerend orgaan dat als erkende woordvoerder van alle Hoeilaartse senioren optreedt. De adviesraad helpt het gemeentelijk beleid en adviseert in de ontwikkeling en uitwerking van een aangepast seniorenbeleid en dit via een degelijk onderbouwd seniorenbeleidsplan. In het begin van elke legislatuur wordt een nieuwe Seniorenraad aangesteld.

Wie is wie in de Seniorenraad?

Binnen de Seniorenraad wordt een Dagelijks Bestuur verkozen.

Geschiedenis in het kort

Sinds 14 juni 2002 heeft onze gemeente een Seniorenraad. De eerste voorzitter was Roger Van dycke. De eerste Seniorenkrant verscheen in juni 2003 (1ste jaargang nr 1). Van meet af aan focuste de raad op het belang van Senioren en het Internet en bracht de 55-plussers samen in het Parkpaviljoen van het Ruusbroecpark, op maandag van 14 tot 16 uur. In de nieuwe legislatuur 2007-2013 volgde Josse Joosten Roger Van dycke op als voorzitter met deze Dagelijks Bestuursleden: Christa Simon, Jan Roggeband, Josse Joosten, Gilberte Marchand en Robby Beelen. Dit Dagelijks Bestuur werd vrij snel uitgebreid met Chris Coppin, Agnes Demaerschalk en Joop Kimmel.

Vanaf 2007 worden de activiteiten van de Seniorenraad uitgebreid met een Seniorenreceptie (2007), een Computerspreekuur, een Seniorenlunch (2008), een Seniorenuitstap (2009), een Week van de Senior (2010-2017), medewerking aan Hoeilaart FairTrade gemeente en Dag van het Wel-Zijn  (2011), opening van het G.C. Felix Sohie (2012).

Op zondag 14 oktober 2018 gingen we opnieuw naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen.