Onze wandelingen en uitstappen

Uitstap naar Antwerpen in 2011 (foto credits: Christa Simon)
Uitstap naar Antwerpen in 2011 (foto credits: Christa Simon)

Ga ook eens mee op uitstap!

Wandelen houdt je gezond.  Daarom organiseert Seniorenraad 55+ Hoeilaart regelmatig uitstappen en wandelingen.  De voorlopig laatste wandeling was een daguitstap naar Meise in augustus 2019.

Je kan de videoreportages van onze wandelingen hier bekijken.  Met dank aan Guido Michiels:

Meise 2019

Namen 2017

Voorzitter Gilberte Marchand schreef volgend verslag over de uitstap naar Namen:

Trouw aan onze belofte van november 2010 “eerste Hoeilaartse week van de senior” om onze uitstap open te stellen voor jonge en minder jonge senioren trokken we dinsdag 29 en donderdag 31 augustus 2017 naar Namen met een aangepast programma. Dinsdag, na een vlotte busrit onder een stralende zon, genoten we van de eerste prachtige stadszichten van op de citadel. Op het terras van de brasserie La Reine Blanche smaakte de koffie en werden de laatste kennismakingen afgerond. Na het bezoek aan de parfumerie Guy Delforge lieten onze senioren zich verleiden door de heerlijke geuren en tastten (diep) in hun portemonnee. ’s Middags werd er, naar goede gewoonte, lekker getafeld, dit jaar in Hotel Le Tanneur waar de vriendschap hoogtij vierde. Verdeeld in twee groepen begeleid door Nederlandstalige gidsen startten we de “zoete lekkerbekkenwandeling” door het pittoreske “oude Namen”. Met drie tussenstops voor lekkere proeverijen werd het een boeiende ontdekking in de smalle straatjes van de stad.

Voor sommige dorpsgenoten waren de hitte en de ingekorte wandeling te zwaar.  Samen met Chris verpoosden ze op een van de talrijke overdekte terrasjes die de stad Namen rijk is.  De afsluiter, deze keer een boottocht op Samber en Maas, werd een gewaardeerd rustpunt vooraleer we moe maar tevreden huiswaarts keerden.

Donderdag schenen de weergoden ons minder gunstig te zijn doch vrij vlug was de zon van de partij en kon ons aangepaste programma droog en zonnig afgewerkt worden.  Hartelijk dank aan alle deelnemers voor de mooie samenhorigheid en de hulp aan wie het nodig had.