Mieke schiet hoofdvogel af

Wie is Marie-J. (Mieke Maerten)?

Trouwe lezers leerden onze seniorvriendin alvast kennen als inspiratiebron en schrijfster van talrijke boeiende verhalen (Het witte huisje en de filosofentuin – Senioren Hoeilaart) in “Maandelijks nieuws van senioren Hoeilaart” samen met een aantal Doenders 60+ in Nieuws: de nieuwste berichten – Senioren Hoeilaart

Weet je nog vorige maand Grijs of zilver? – Senioren Hoeilaart? In dit artikel neemt onze dorpsgenote Mieke het op voor de zilveren generatie met een rijkdom aan wijsheid en kunnen.

Zelf zeer actief in vele domeinen koopt Mieke in Hoeilaart en mocht ze op de nieuwjaarsreceptie “Hoeilaart bruist” Hoeilaart Bruist: de winnaars! | Gemeente Hoeilaart de hoofdprijs in ontvangst nemen van de RLE (raad lokale economie) Vergaderingen RLE | Gemeente Hoeilaart

Op die bewuste maandag straalde Mieke tweemaal, met die hoofdprijs maar vooral met de uitgave van haar nieuwe boek “Berichten uit de filosofentuin”, verhalen van troost, verbeelding en verwondering (uitgeverij Cyclus), dat ik jullie warm aanbeveel.

Graag maak ik eveneens een sprongetje naar haar eerste boek “Ik moet nu gaan”, een triptiek “ziekte, euthanasie, rouw (uitgeverij Cyclus), het lezen meer dan waard.

Wie durft de grote groep 60-plussers nog gezichtsloos of stemloos wegzetten? Misschien ouD(er) doch zeker nog niet ouT.

[Een bijdrage van Gilberte Marchand]