Februari zonder alcohol

Zoals al aangekondigd in de landelijke media komt er in februari een nieuwe editie van Tournée Minérale, een campagne die de mensen aanspoort om een hele maand lang geen alcohol te drinken. Ook plaatselijk wordt dit initiatief opgevolgd. Zo neemt er een team “gemeente Hoeilaart” deel. Geïnteresseerden kunnen zich hierbij aansluiten via de website. In 2018 namen 24 Hoeilanders deel. Dit jaar hoopt men op meer deelnemers.

Dit jaar worden ook de senioren aangespoord om mee te doen. “Alcohol is geen onschuldig product” klinkt het. En “drinken beïnvloedt je gezondheid en heeft invloed op je veiligheid en je gedrag.” Nog volgens de campagne biedt een maand zonder alcohol alleen maar voordelen. Zo “bruis je van energie, slaap je beter, straalt je huid, werk je aan een gezond gewicht, bespaar je op centjes, en zijn katers verleden tijd!” Je zou al voor veel minder…

De actie is een samenwerking van de Druglijn en de Stichting tegen Kanker. Je kan dit goede doel ook financieel steunen en/of je laten sponsoren. Meer informatie op www.tourneeminerale.be