Je creativiteit aan bod laten komen: dan kan ook bij ons

Voel je soms ook die drang om iets creatiefs te doen, iets wat volledig buiten je routine valt en wat avontuurlijk overkomt?  Denk aan schilderen.  Hoe kom je d’er toe om die stap te zetten?  Sommigen gaan er resoluut voor.  Anderen zoeken aarzelend hun weg.  Bij nog anderen blijft lang een vaag verlangen rondhangen dat misschien nooit een uitweg vindt.  Soms heb je iemand nodig die je over de streep trekt.  Een groepje mensen van bij ons kan hier het verschil maken.  Maak kennis met Vrij Kunstatelier Vosdelle. 

Een groepje gedreven mensen die met schilderen bezig zijn en die passie ook graag delen met anderen.  Zo zou je Vosdelle kunnen omschrijven.  Een groep van individuen die wel elk hun eigen ding doen, maar ook met interesse en respect kijken naar het werk van collega-schilders.  En dit alles in een ontspannen sfeer. Op de achtergrond speelt de cassette recorder muziek van James Last. Straks wordt er koffie gezet en is het tijd voor een leuke babbel.

Er is geen opgelegde norm bij Vosdelle.  Elk lid moet voor zichzelf bepalen wat hij of zij leuk vindt.  Je kan terecht bij de groep olieverf of bij de aquarellisten naargelang je voorkeur.  Maar er is wel leiding, of beter: er is begeleiding.   Jacques Mees is de mentor van de olieverfschilders.  Zijn aanpak is zacht maar kordaat.  Hij heeft specifieke voorkeuren, maar legt die niet op aan anderen.  Uiteindelijk moet ieder schilder voor zichzelf uitmaken wat hij of zij wil.  Voila, nu weet je ook waar die “Vrij” in de naam van de organisatie voor staat.  Maar zowel Jacky als de andere collega’s staan altijd klaar om bij te springen met suggesties wanneer iets fout loopt of wanneer je niet meer verder kan.

Belangstellenden zijn welkom bij Vrij Atelier Vosdelle in lokaal Groenendaal van het GC Felix Sohie.  Je kan gewoon eens binnenwippen tijdens de openingsuren (iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 13:00 tot 16:00) en kennismaken.  Wie wil aansluiten kan dat voor 50 Euro per jaar. Wie weet wordt dit voor jouw een grote revelatie?

Je kan binnenkort ook de grote jaarlijkse tentoonstelling van Vrij Atelier Vosdelle bezoeken tijdens de Druivenfeesten van Hoeilaart op 14 en 15 september telkens van 10 tot 18 uur. Een dertigtal amateur-schilders tonen hun werk van het afgelopen jaar. Rendez-vous in lokalen Sloesveld en ‘t Lindeke van het GC Felix Sohie.

[Een bijdrage van Eddy Olislaeger]