Computerles voor beginners

De digitale trein is aan een hoge snelheid voorbij geraasd. Heel wat mensen hebben het zien gebeuren, maar hebben niet tijdig beseft dat de ICT evolutie een impact zou hebben op hun leven. Wellicht hadden velen graag wat meer tijd gehad om zich aan te passen en aan te sluiten bij de meerderheid van internet vaardigen. De trein rijdt maar verder, en in plaats van af te remmen, blijft hij doorstormen aan een steeds hogere snelheid.

Voor vele 55-plussers betekent de digitale kloof een dilemma. Ze willen er iets aan doen, de eerste stappen zetten op een PC of met een smartphone leren werken. Maar vaak botsen ze op onbegrip, en de lat ligt te hoog om een cursus te volgen. Hier wil de bib iets aan doen. Ze pakt uit met twee initiatieven die ten goede moeten komen aan mensen die willen leren werken met hun computer, tablet of smartphone. Hierna volgen details over de twee initiatieven.

Smart Café

Ideaal voor beginnende smartphonegebruikers. Geen cursus, maar een gezellige avond waarin je al doende de uitgebreide mogelijkheden van je toestel ontdekt en ervaringen kan uitwisselen. Er is een ervaren begeleider (Archeduc) die uitleg geeft en vragen beantwoordt. We voorzien dit najaar 3 sessies die je afzonderlijk kan volgen. Telkens staat een bepaald onderwerp centraal:

23/9: Optimaliseer je smartphone (basisinstellingen en onderhoud)
21/10: Bellen en chatten via het internet (whatsapp, messenger, facetime, skype)
25/11: Foto’s maken en bewerken met je smartphone

Maandag 23 september, 21 oktober & 25 november, telkens van 19 tot 22u in de leeszaal van de bibliotheek. Deelnameprijs: 5 €/avond. Inschrijven kan op de website van Archeduc.

Digidokter

Zit je vast met je pc of smartphone? Of heb je advies nodig bij de aankoop van een nieuw toestel? Dit najaar kan je op consultatie komen in de bib. Dankzij de samenwerking met SamenVoor kan je terecht bij een vrijwilliger met expertise. De Digidokter is een individueel spreekuur voor mensen met specifieke vragen rond digitale toestellen. Je hoeft geen afspraak te maken. Voel je je geroepen om ook ‘digidokter’ te spelen, van harte welkom.

Donderdag 3 oktober, 7 november en 5 december, telkens van 16 tot 19u in de bibliotheek (balie 1ste verdieping)