Dansen is onze regel wel!

Muziek verbindt mensen, dansen nog meer. We ervaren het bij elke dansnamiddag die de dienst Vrije Tijd – in samenwerking met de Seniorenraad 55+ Hoeilaart – regelmatig organiseert onder het motto “bewegen is gezond”. Dansen is ook bewegen, dus eveneens gezond en tevens goede valpreventie.

Vele senioren hebben immers heimwee naar hun tienertijd, toen bals en toneelvoorstellingen de enige ontspanning waren. 80-plussers blijven actief op de dansvloer, zwieren dat het een lieve lust is, zingen mee uit volle borst. En daar speelt DJ Alex aardig op in. Moe maar tevreden keren ze telkens huiswaarts. Uitstekende herinneringen daarvan zijn onze vroegere kaas-, wijn- en dansavonden geanimeerd door onze DJ Roland.

Opvallend is bovendien de mooie glimlach die deze dansnamiddagen toveren op het gezicht van toevallig jongere passanten die nieuwsgierig een kijkje nemen in de theaterzaal en zien hoe ouderen zich amuseren, een gezellige tijd doorbrengen, en voor enkele uren hun kwaaltjes vergeten.

Fijn zijn eveneens de positieve reacties van minder mobiele dorpsgenoten die bij een stukje kaastaart en een kopje koffie evenveel plezier beleven bij het aanschouwen van beter mobielen die zich uitleven in dans en zang.

Senioren vrijwilligers verzorgen de bardienst. Ook zij strekken af en toe de beentjes op hun favoriete liedjes tussen het opdienen en het afruimen in. Wat zouden we doen zonder de inzet van onze trouwe doeners?

Veel dank aan fotografe Carine Depret die in opdracht van onze gemeente leuke kiekjes schiet. Klik hier voor het album over deze dansnamiddag. Tot slot vergeten we ook niet de ambtenaren van de dienst Vrije Tijd voor de prettige samenwerking. Zij verlichten het vrijwilligerswerk van onze senioren.

[Een bijdrage van Gilberte Marchand]