Lente happening van Me-Time, Nature & Movement charmeert senioren

Vorige maand, op 24 maart, had het 2de evenement plaats van Me-Time, Nature & Movementsin het Felix Sohiecentrum in Hoeilaart. Ook onze senioren waren hier talrijk aanwezig.

Me-Time, Nature & Movements is het kindje van Sinne Mantels (bewegingscoach en piloga-instructrice) en An Vandenput (lesgeefster Medische Qigong en Tai Qi).
De deelnemers werden warm verwelkomd in de cafetaria van het GC Felix Sohie. Na een koffie- en theemoment konden de mensen aansluiten bij een pilogasessie die plaatsvond in de Serre of een coachingsessie die plaatshad in de cafetaria.

Piloga is een variatie van Pilatesoefeningen (ter verbetering van de stabiliteit van het lichaam) en Yoga (waar het lichaam gerekt wordt en zodoende een aangenaam gevoel van ontspanning geeft). Vermits het thema van dit event de lente was met de bijhorende energie van expansie (naar buiten treden), werd vooral de nadruk gelegd op het rekken van spieren en meridianen in de flanken van het lichaam.

Dit jaar hadden we ook 2 gastdocenten uitgenodigd. Karen Ramaekers gidste de deelnemers door hun leven. Door middel van gesprek en het uitzoeken van prenten konden de deelnemers reflecteren over hun eigen leven (wat al goed gaat en waaraan nog kan gewerkt worden). Door kleine concrete stappen werden ze bewust van waar het leven nog kan veranderen en hoe men dat kan verwezenlijken.

Onze tweede gastdocente Sophie Van Den Driessche gaf een inleiding tot de voetreflexologie. Door het aanraken en masseren van diverse punten op de voetzolen kan men invloed uitoefenen op verschillende organen in ons lichaam.

Het werd een prettige praktijkervaring waarbij we de voetzolen van onze partner konden bewerken, met de hilarische lachsalvo’s vandien.

Tegelijkertijd ging in de Serre een initiatie Medische Qigong en Tai Qi door. Daar werd onder leiding van An de nadruk gelegd op het rekken van Lever- en Galblaasmeridiaan, vermits de Leverenergie in de lente zorgt voor het naar buiten treden (in de natuur komen de frisse groen blaadjes aan de bomen) en het goed kunnen communiceren met onze medemens.

Na de workshops werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijke gezonde lunch met biologische en streekproducten.

Deze dag werd heel fijn ervaren door alle deelnemers en is een stimulans om de gezonde en zachte sporten en leefwijzen in de kijker te zetten.

Hartelijk dank voor jullie deelname!

[Een bijdrage van An Vandenput]