Vrijwilligers bestrijden vereenzaming van senioren en 80-plussers in Hoeilaart

In oktober 2012 startte het project “Seniorenteam” tegen eenzaamheid bij senioren en 80-plussers.  Dit was een initiatief van het OCMW in samenwerking met Seniorenraad 55-plus Hoeilaart, onder leiding van An Stroobants.

Een tiental opgeleide vrijwilligers met een lijst van meer dan 200 80-plussers in Hoeilaart wilde een bezoek brengen aan meestal alleenstaande senioren om hen met raad bij te staan, een babbeltje te slaan, een hen een paar uurtjes te vergezellen.  En het succes was verzekerd!

Nu, 6 jaar later, wordt dit seniorenteam geleid door Marc Vanthuyne.  Het begint ook met een nieuwe lijst, in principe van alle 80-plussers — alleenstaanden of echtparen.  We starten opnieuw met als doel “Geen eenzame mensen” in Hoeilaart!

Lees meer over het Seniorenteam op onze website.

[Een bijdrage van Christa Simon]