Vrolijke Winterdag of Zalig Kerstmis!

Op 25 december Winterdag: naar jaarlijkse gewoonte zullen we nu geen kalkoen eten maar enkel wintergroentjes om de veganisten niet te provoceren . De geschenkjes leggen we onder de winterboom naast het winterstalletje.De winterboom zal versierd zijn met winterballen en echte kaarsjes want we zullen geen stroom hebben voor de led lampjes . Na het eten zingen we dan altijd enkele gekende winterliedjes (niet aan de open haard wat dat mag niet van Joke) en niet te luid want lawaai is nu ook ongezond . Aan iedereen van goede wil een zalig en gelukkig winterfeest. Onze ouders noemden dit ‘kerstfeest’ waar ze dat haalden ??? Gek hé, alles is nu zo veel beter.

Eerst nog vlug ons schoentje zetten voor de roetpiet, gelukkig verplaatst de Sint zich nog met een paard. Alhoewel ze dit nu ook dierenmishandeling noemen. Ze manen hem aan om met de bakfiets te komen.

Vroeger legden we een raap in de schoen maar nu enkel een wortel, dat beest liet te veel winden door die rapen en dat is echt niet goed voor het milieu. Oh ja ook dit nog, de Sint mag geen kruis meer op zijn mijter dragen en al zeker geen kruisteken meer maken. Lekkers en zoet voor de brave kindjes mag niet meer van Maggie. De boot van de Sint komt niet meer aan in Antwerpen wegens de lage emissie zone, zijn boot is euronorm 1. Teveel kwamen naar dit evenement en veroorzaakten teveel fijn stof. Weer een probleem. Nodig een eenzame uit op winterdag, maar geen Vlaming dat zou racistisch zijn. Doch is niet alles negatief, we leven nu langer volgens de statistieken. En dat heeft de regering dan weer liever zodat we langer kunnen werken.

[Een bijdrage van Paul Vandenput]