Tien jaar computerspreekuur

Tien jaar reeds organiseert Seniorenraad 55+ Hoeilaart met de steun van het gemeentebestuur een maandelijks spreekuur om senioren te helpen bij hun vragen en problemen bij het gebruik van de computer. De eerste raadgevers waren Jos Thomeer, Robby Beelen, Chris Coppin en Gilberte Marchand. Nu heeft iedere eerste woensdag van de maand het spreekuur plaats in het computerlokaal Tentrappen in het Felix Sohie-centrum onder leiding van Alain Borreman. Heeft u ook vragen (er zijn geen nutteloze vragen, bvb wat is BlueTooth, hoe haak ik af van een overbodige site, wat is een ‘app’, hoe laad of verwijder ik een ‘app’, enz) of problemen bij het gebruik van uw computer (welke nieuwe of bestaande programma’s kunnen mijn specifiek gebruik vereenvoudigen), kom dan zeker langs.

Voor wie : de deelname is gratis voor Hoeilaartse 55-plussers en heeft enkel in het Nederlands plaats.

Wanneer : iedere eerste woensdag van de maand van 9u.45 tot 12 uur.

Waar : computerlokaal Tentrappen in het Felix Sohie-centrum.

Wat is het niet : een gratis cursus voor nieuwe programma’s.

Kom ook eens langs. Het is gratis, vrijblijvend en heeft u zelf tips en weetjes, ze zijn altijd welkom.
Geef een seintje : Seniorenraad op nummer 02 657-1158 of schrijf op: Seniorenraad@hoeilaart.be

Weetjes :
– een van de grondleggers van de worldwideweb (www) is de Belgische informaticus Robert Cailliau. Hij ontwierp tevens het logo van het www en organiseerde de eerste vergadering ervan in het CERN (Conseil européen pour la Recherche nucléaire) in Genève.

– een voorloper van het World Wide Web is een Belgisch iniatief van Paul Otlet en Henri La Fontaine. Zij vergaderden werelwijde informatie die in schuiven werden geklasseerd in een gebouw van de Overheid in het Jubelpark. Nu is het te bezichtigen in een voormalig warenhuis in Bergen (Mons) in het ‘Mundaneum Museum’.