Al tien jaar

Bijzondere beroepen

Geboren en getogen Hoeilander, intelligent, sportief en van vele markten thuis werd Michel een gekende figuur in onze lokale gemeenschap. 

Tijdens zijn jeugdjaren studeerde Michel eerst in de plaatselijke gemeenteschool, daarna ging het voor 3 jaar naar het SMO in Overijse en nog eens 3 jaar in Sint Lutgardis in Oudergem om tenslotte te eindigen in de Leuvense Unief. Hij studeerde er Politieke en Sociale Wetenschappen maar door omstandigheden kon hij die studie niet afmaken. 

Meteen zou Michel bewijzen dat hij niet bang was om de handen uit de mouwen te steken en trok hij naar DHL waar hij als koerier begon, maar algauw steeg naar meer inhoudelijke jobs. Gedurende 9 jaar zou hij vooral toezien op de goede afwerking van de opdrachten en mogelijke klachten van klanten behandelen om tenslotte te eindigen als business-analyst waar het vooral ging over het analyseren van de cijfers van de grotere klanten. Een boeiende job maar zeker geen eindpunt in zijn carrière als werknemer.

Zijn buitenschoolse activiteiten zouden niet onbelangrijk zijn want hij was niet alleen lid van de scouts, hij werd er ook gedurende enkele jaren hoofdleider. Zijn andere passie was een meer sportieve want hij doorliep zowat alle jeugdreeksen van de lokale voetbalploeg Eendracht Hoeilaart om later in het meer exotische Ottenburg de druivenstreekploegen het vuur aan de schenen te leggen. Zijn sportief hoogtepunt bereikte Michel bij de zondagreserven waar hij nog 10 jaar actief bleef. Kwamen daarbij ook nog zijn politieke activiteiten die hem gedurende jaren een zetel in de Gemeenteraad opleverde en die hij met veel overgave alle eer aandeed.  

Een drukke agenda, maar ene Lieve Smets zou zijn pad kruisen en hij vond toch de tijd om haar te huwen in 1999.  Daarna kwamen Wies, Gus en Finne het familieplaatje vervolledigen.

Mede dankzij zijn medewerking aan de Druivenfeesten werkte  Michel samen met toenmalig schepen van Cultuur Patrick Demaerschalk die hem een niet te weigeren voorstel deed om zijn ploeg te versterken bij American Express. Daar werd hij gedurende 8 jaar account-manager maar de drang naar iets anders werd te groot. 

Met zijn vriend Dirk Pauwels bouwde hij gestaag aan zijn kennis van de wijnbrache. Die samenwerking zou leiden tot de oprichting van een wijnwinkel in de Raymond Lauwersstraat in het jaar 2013. Al snel groeide de zaak uit zijn voegen en een uitbreiding drong zich op. Beide vrienden hadden hierover een andere visie en Michel trok alleen naar het vrijgekomen pand op het Gemeenteplein. De Holar & Isca was geboren. In een eenvoudige, maar toch smaakvolle inrichting bleek de wijnwinkel met aperobar meteen een schot in de roos.

Mede dankzij het behalen van een diploma ‘kaasmeester’, samen met zijn echtgenote Lieve, werden zij ook bekend voor hun advies wat betrof de juiste kaas bij de juiste wijn. 

Lieve werd ondertussen ook zijn zakelijke vennote. Haar bedrijf in grafische vormgeving, Lieve heeft een diploma ‘meester in de grafische vormgeving’, werd ondergebracht in de zaak en zij werd dan ook full-time medewerkster in de nu zeer bloeiende zaak. 

Voor het koppel werd het een boeiend bestaan. Ook al moet in het dagelijkse bedrijfsleven aan een hele brede waaier van uitdagingen worden voldaan toch zijn er leuke uitschieters zoals het organiseren van de zeer belangrijke proeverijen, de bezoeken in binnen- en buitenland aan de meest interessante wijngebieden en wijnproducenten. Op wijnbeurzen wordt onderhandeld met potentiële leveranciers en genetwerkt dat het een lieve lust is. Het resulteerde in een internationale vriendenkring waar Michel en Lieve bijzonder trots op zijn.

Uiteindelijk werd in het begin van dit jaar een prachtige renovatie van hun wijnwinkel gerealiseerd om de viering van het 10-jarig bestaan van Holar & Isca letterlijk en figuurlijk in de verf te zetten.

[Een bijdrage van Stefaan De Rudder]