Bouwondernemers

Dat sommige aannemers in de bouw een niet al te beste reputatie hebben bij vele mensen hebben wij al meerdere keren kunnen vaststellen. Iedereen heeft al wel het verhaal gehoord van een nieuwbouw die maar niet afgewerkt geraakte of een afgeleverde woning die niet helemaal volgens de regels van de kunst was gebouwd. Dubieuze faillissementen of gebruik van foute materialen enz…

Nu blijkt uit het volgend verhaal dat zich afspeelde in de hemel en in de hel dat er inderdaad wat loos is bij de bouwers of verbouwers van ons patrimonium.

Op een mooie dag belde Lucifer van uit de hel naar Sint Pieter in de hemel met de vraag om een tunnel te bouwen tussen de hemel en de hel. Sint Pieter was meteen gewonnen voor het idee want tot nu toe was de weg van de hel naar de hemel en terug niet meteen de gemakkelijkste.

‘Wel’ zei Lucifer ‘ik ga meteen met enkele bouwondernemers overleggen en dan starten we meteen met de nodige werken’. ‘Een prima idee’ antwoordde Sint Pieter ‘ik begin er ook aan en hou je op de hoogte’.
De mannen van Lucifer hielden er een flink tempo op na en de werken vorderden dan ook vlotjes. Maar in het paradijs kwam maar geen beweging en de duivel maakte zich dan ook terecht ongerust over het uitblijven van enige activiteit daarboven in de hemel.

Na een paar weken nam Lucifer de telefoon en belde met Sint Pieter om te vragen naar de reden van het gebrek aan activiteiten vanwege zijn uitverkorenen.

Sint Pieter voelde zich helemaal niet op zijn gemak en toen Lucifer hem vroeg wat er scheelde antwoordde hij ‘er zijn hier helemaal geen bouwondernemers in de hemel’.

[Een bijdrage van Stefaan De Rudder]