Toiletdame

Kobe was tijdens zijn rijkgevulde carrière een ongelooflijke globetrotter. Zijn collegas plaagden hem vaker met de vraag ‘wat is het verschil tussen Kobe en God?’. ‘God is overal, maar Kobe is overal geweest’ was dan steevast het antwoord .

Uiteraard heeft hij een waslijst aan voorvallen, het ene al leuker dan het andere, meegemaakt. Gelukkig heeft hij nooit noemenswaardige problemen gekend en waren het meestal banale voorvalletjes.

Een bijzonder leuk verhaal vond hij de reactie van een toiletdame ergens in een ver land, in een klein hotelletje.

In de beginjaren bij zijn werkgever werd Kobe naar vele landen gestuurd naar de meest luxueuze hotels en op een dag had hij een afspraak met een of andere ambtenaar in een klein maar net hotelletje in het centrum van een of andere grootstad. 

Zoals het er toendertijd aan toe ging werd er flink getafeld en uiteraard was de drank nooit ver weg. Zo net voor het dessert voelde onze vriend een flinke aandrang en moest hij hoogstnodig op toiletbezoek.

Tot zijn grote verbazing zat er aan de ingang van de toiletten een dame die hij herkende. Hij kon niet meteen op een naam komen maar hij was zeker dat hij haar vroeger meermaals ontmoet had. Tijdens het produceren van een flinke waterstraal ging hem een licht op. Hij herinnerde zich een ontmoeting met de dame in kwestie in het verderop gelegen chique Hilton Hotel. Ook daar had ze dezelfde taak maar dan in veel betere omstandigheden. Ook al was alles hier netjes, het bleef toch maar een primitief gedoe.

Bij het gooien van een muntstuk in het daartoe bestemde mandje vroeg hij aan de dame of zij vroeger niet in het prachtige Hilton aan de slag was geweest. En inderdaad, deze mevrouw had jaren in het beroemde Hotel gewerkt maar was nu sinds een paar maanden aan de slag in dit heel eenvoudig etablissement.

‘Maar waarom?’, vroeg Kobe eigenlijk een beetje onbeleefd. ‘Daar zat je toch veel leuker en chiquer’. ‘Wel’ zei de dame in kwestie ‘in de Hilton zat ik vlakbij de keuken en ik kon niet meer tegen de reuk’. 

[Een bijdrage van Stefaan De Rudder]