Jo Pauly belicht de internationale podia

Bijzondere beroepen

Van de Hoeilaartse nieuwjaarsfuiven over de Internationale scènes terug naar Hoeilaart. Jo Pauly heeft een internationale faam opgebouwd met zijn ‘visual solutions’om U tegen te zeggen. 

Op 3-jarige leeftijd kwam de kleine Jo met de hele familie naar Hoeilaart wonen in de Kasteelstraat. In de Sint-Clemens school doorliep hij de lagere klassen om daarna in het Brusselse Sint Jan Berchmanscollege wiskunde- wetenschappen te studeren. Waar iedereen dacht dat Jo ingenieursstudies zou aanvatten of  wetenschappen zou gaan studeren koos de jonge man voor iets wat hij zeer graag deed. Gezien zijn reeds flinke ervaring in het audio-visuele opgedaan bij tal van activiteiten zou hij verder in die richting gaan.

Op 16-jarige leeftijd organiseerde hij samen met een paar andere Hoeilaartse jongeren tal van fuiven waaronder de heel bekende nieuwjaarsfuif . Maar voor Jo was dat niet genoeg en hij bekwaamde zich verder in alles wat met het  audio-visuele te maken had. Met papa als chauffeur trok hij naar de Zillion en gedurende twee jaar was hij er free-lance verantwoordelijk voor de belichting . Daarna trok hij naar Alfacam-België waar hij free-lance cameraman werd. En in 2006 startte hij zijn huidige firma ‘Visual Solutions’. Ondertussen had hij al heel wat watertjes doorzwommen en tussen 1997 en 2000 deed hij voor de Firma Can Do installaties en begeleidde hij kleine en middelgrote evenementen in het Midden-Oosten.

Jo studeerde af  aan het Na.Ra.Fi-instituut in Brussel waar hij de theoretische kennis opdeed van wat hij in de praktijk al enkele jaren deed. Bijkomende cursussen werden gevolgd in het Barco Training Center in Kuurne en in Disguise HQ in Londen. Tussen 2/2012 en 8/2014 gaf hij ook een Visual Technology cursus in het Na.Ra.Fi. instituut in Brussel.

Alle activiteiten beschrijven die in zijn CV vermeld staan zou ons te ver leiden, maar toch een greep uit de internationale events waar  hij een belangrijke rol speelde achter de schermen. 

Opening van een nieuw hoofdkwartier van het Olympisch Comite van Azië in Kuwait – Voorstelling van de Koning Abdullah Economic City in Saudi Arabië – Janadriyah Festival in Riyadh Saudi Arabië  – Fed Ex marketing- en verkoop- bijeenkomsten in heel Europa – Slotceremonie en voorstelling van de wereldexpo Shangai tijdens de wereldtentoonstelling in Zaragossa 2009 – Modeshows in Parijs en Milaan voor Boss, Chanel, Armani, Bikkembergs, Pompillio… 

Tussen al deze activiteiten in vond Jo nog de tijd om er een paar bijzondere hobby’s op na te houden. Hij werd snowboard instructeur bij het Bloso en werd ook voorzitter en trainer van een snowboard club ‘Airness’ tussen 2008 en 2010. Uiteraard was er ook zijn passage bij Radio Zoniën waar hij actief was tussen 1995 en 2002.

Zijn verder hobby’s zijn snowboarding, mountainbike, waterski en wakeboarding, voetbal, hardlopen, reizen enz… 

Verder steunt hij een project in Dakar dat ijvert voor een betere gezondheidszorg, kinderopvang en opvoeding.

[Een bijdrage van Stefaan De Rudder]