Maak het inbrekers niet te gemakkelijk!

In deze donkere dagen is het van belang waakzaam te blijven, want inbrekers maken van de chaos gebruik om toe te slaan. Vandaar een paar preventieve tips:

Sluit ramen & deuren goed af en laat de sleutel er niet opzitten.
Zorg voor goed hang & sluitwerk, voor info hierover kan je vrijblijvend terecht bij de Politiezone Druivenstreek, inbraak-preventiediensten, een bezoek aan huis is gratis.
Laat altijd een lampje branden, ook al is er niemand thuis.
Zorg ervoor dat er een wagen of fiets is gestald voor of naast je woning. Dit geeft een bewoonde indruk.
Doe nooit zomaar open voor onbekenden, gebruik je raam, deurspion of kierstandhouder om de persoon aan te spreken.
Meld alle verdachte situatie’s zonder twijfel en onmiddellijk aan de politie 101, liever een interventie teveel dan te weinig.
Ben je voor een langere periode afwezig vraag dan je familie, vrienden, buren om langs te komen en de brievenbus te ledigen, zij kunnen ook eens rond de woning wandelen om te kijken of alles veilig is.
Deel jouw afwezigheid nooit via sociale media.
Laat geen ladders of materialen beschikbaar rond je woning, heb je een tuinhuis zorg dat deze stevig is afgesloten.
Op de politie kan je ook beroep doen in vakantieperiode’s .
Ben je lid van buurtpreventie, post dan wat je hebt gezien in de whats-appgroep maar vergeet vooral niet eerst de politie te bellen.
De buurtpreventiegroep zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen zodat alle leden op hetzelfde moment de info mogen ontvangen en mee een oogje in het zeil kunnen houden bij het verplaatsen van de verdachte situatie.
Ben je niet in het bezit van een smartphone dan kan je de coordinator Jan Montreuil bereiken op het nr. 0470 58 25 60, we bekijken samen hoe we jou kunnen inschrijven en ik geef graag een woordje uitleg .
Neem nooit het heft in eigen handen en zorg voor jouw eigen veiligheid !
Heb je nog meer info of tips nodig kan je terecht bij de Politiezone Druivenstreek of jouw buurtpreventiecoordinator Jan Montreuil jan.montreuil@telenet.be

Hou het veilig!

[Een bijdrage van Jan Montreuil]