Corona-nieuwtjes uit Hoeilaart

Bedankt!
Willen of niet, de voorbije weken werden we noodgedwongen verplicht onze dagelijkse gewoonten soms even aan te passen aan de ‘corona-maatregelen’. Dat gebeurde ook bij mij niet altijd met evenveel ‘goesting’ en het was zeker niet altijd evident… maar het mag gezegd, onze inspanningen lijken intussen nog steeds hun vruchten af te werpen. Het aantal besmettingen in onze gemeente blijft, gelukkig maar, nog steeds vrij laag. In stijgende lijn ging het met het enthousiasme en inzet van onze zorgverleners en dienstverleners die er dag in, dag uit voor blijven gaan om zorg te dragen voor anderen. De lijst van mensen waar ik aan denk, is te lang maar aan elk van hen een welgemeende Dankjewel!

En dat is zeker ook zo voor alle mantelzorgers, buren, familieleden, vrijwilligers,… die elk op hun manier hun steentje bijdragen. Een grote dankjewel ook voor jouw inzet!

Ken jij of ben jij iemand die misschien geen groot netwerk heeft om hulp aan te vragen? Verwijs dan zeker door of neem zelf contact op met het ‘Hoeilaart Helpt’-platform. Heel wat vrijwilligers blijven immers nog steeds bereid om boodschappen te doen, op te bellen om een praatje te slaan, een maaltijd te koken,…

Meer informatie vind je via: https://www.impactdays.co/nl/hoeilaarthelpt of je kan ook contact opnemen via het onthaal van de gemeente: mail naar hoeilaarthelpt@hoeilaart.be of bel 02 658 28 40 (bereikbaar van maandag tot vrijdag, tussen 9 en 12 uur).

Mondmaskers voor de Hoeilanders
Vorig weekend gingen heel wat vrijwilligers op pad om ervoor te zorgen dat elke Hoeilaartse 12-plusser een mondmasker in de brievenbus kreeg. In principe zat er dus ook bij elke senior wiens gegevens opgenomen zijn in het rijksregister een exemplaar in de bus.

Het lokaal bestuur kocht er zelf 20.000 aan, ruim voldoende om er ook in de komende maanden nog in voorraad te hebben voor als dat nodig zou zijn. Gezien de grote vraag naar mondmaskers was het niet mogelijk om ons te beperken tot één soort. Een aantal senioren gaven aan een model ontvangen te hebben zonder elastiekjes maar met linten om zelf te knopen. Lukt dat niet vlot of is het voor u niet mogelijk hiervoor hulp te vragen? Neem dan gerust contact op met het onthaal van de gemeente (02 658 28 40) of het sociaal huis (02 658 28 68) zodat een ander model afgehaald of bezorgd kan worden.

Ik koop in Hoeilaart
Deze slogan is intussen al een aantal jaar gekend en met de bijhorende button-actie (je kent de badge met Nero hiervoor wel) zet de lokale raad voor economie onze Hoeilaartse handelaars af en toe nog een keer extra in de kijker. Ook zij moesten omwille van corona een tijdje geleden bijna allemaal de deuren sluiten maar de meesten gingen ook al heel snel creatief terug aan de slag. We werden aangemoedigd om lokaal te blijven kopen en dat werd ons soms zelfs nog eenvoudiger gemaakt dan we gewend waren: bestellingen werden aan huis geleverd of konden op afspraak afgehaald worden… zonder wachtrijen dus in de winkel. Advies werd onmiddellijk telefonisch gegeven en handleidingen werden bezorgd om zelf met aangekochte producten aan de slag te kunnen gaan.

Nog niet iedereen kan z’n zaak opnieuw openen en hen steken we graag een hart onder de riem. Laten we hopen dat ook daar zo snel mogelijk verandering in komt.

En intussen blijven we lokaal kopen! Inspiratie nodig? Neem zeker ook een kijkje op www.winkeleninhoeilaart.be

Terug naar de vrijdagmarkt
Heel wat senioren hebben er lang naar uitgekeken… terug dat bezoekje aan de markt op vrijdagochtend. Op 22 mei was het eindelijk zover en al vroeg werden de eerste bezoekers verwelkomd door een medewerker van het lokaal bestuur. Naar de markt komen, betekent op dit moment immers eerst passeren langs een ‘ingang’ zodat geteld kan worden hoeveel bezoekers er op de markt zijn (daar staat een maximumaantal op), handen ontsmetten en nog een paar richtlijnen meekrijgen over de te volgen richting. Het viel nog wel mee blijkbaar om zich aan te passen aan de nieuwe situatie en ook de marktkramers waren vooral blij om terug in Hoeilaart aanwezig te zijn. Heb jij misschien nog een suggestie ter verbetering? Laat dan zeker iets weten via lokaleeconomie@hoeilaart.be of via 02 658 28 57.

Ook voor de volgende weken wensen we je een aangenaam en vooral veilig winkel- en marktbezoek toe!

[Een bijdrage van Marijke De Rudder]