Blijf bewegen en breng mee de zitbanken in kaart!

Sinds vorige zomer staat er in de tuin van het GC Felix Sohie een ‘Ipitup-bank’, een zitbank die ons tegelijk ook wil aanmoedigen om in beweging te blijven door er een paar oefeningen te doen. Dit voorjaar zouden er initiaties doorgaan om dat nog beter onder de knie te krijgen en die zouden gevolgd worden door een korte wandeling. Maar toen kwam corona roet in het eten gooien en diende alles geannuleerd te worden. We worden wel nog steeds aangespoord om zeker buiten te komen en bijvoorbeeld te wandelen. Dat kan niet in groep maar wel alleen of met een huisgenoot.

Op voorstel van de schepen en de Seniorenraad, wil het gemeentebestuur de zitbanken in Hoeilaart in kaart te brengen om in de toekomst onze oudere inwoners een ‘bankenwandeling’ aan te bieden. Zo hebben we telkens een rustpunt voor ogen wanneer we op stap gaan.

Een warme oproep dus aan wie regelmatig een wandeling maakt: neem een fototoestel of smartphone met camera mee en maak een foto van de zitbanken die je onderweg tegenkomt. Stuur de foto door via seniorenraad@hoeilaart.be en vermeld erbij waar de bank staat. Uiteraard mag je ook laten weten of de bank in kwestie eventueel aan herstelling toe is.

Opgelet: hou je tijdens de wandeling aan de coronamaatregel die zegt dat enkel ouderen, zwangere vrouwen of personen die minder mobiel zijn op een bank mogen zitten en dat ze voldoende afstand van elkaar moeten houden.

Bankenwandeling
Eens alle banken gekend zijn, kan de dienst Vrije Tijd aan de slag om een ’bankenwandeling’ uit te stippelen. Wandelen van bank tot bank, op tijd een rustpauze nemen en toch voldoende in beweging blijven, dat is de bedoeling!

[Een bijdrage van Marijke De Rudder]