Corona crisis: Hoeilaart zet zich schrap!

Iedereen weet dat we nog maar aan het begin staan van de corona crisis en dat het ergste nog moet komen. Ook Hoeilaart zet zich schrap om de crisis zo goed mogelijk op te vangen. Vandaar dit lijstje van vragen en antwoorden.

Waar vind ik een handige lijst van corona maatregelen?
In tijden van crisis speelt de federale overheid de hoofdrol.  Vooral de FOD Binnenlandse Zaken is hier aan zet.  Maar ook de provinciegouverneur treft maatregelen: denk maar aan de maatregelen inzake social distancing.  En ook de burgemeester neemt besluiten die dan specifiek op Hoeilaart betrekking hebben, bvb het sluiten van de gemeentelijke infrastructuur zoals het GC Felix Sohie. 

Twijfel je over iets of wil je dit alles eens nalezen, dan kan dit via Alles over het coronavirus. Deze en aanverwante pagina’s van de gemeentelijke website worden constant bijgewerkt.

Ik voel me niet lekker. Ik heb corona symptomen. Wat doe ik?
Kijk deze pagina eens na indien je zelf klachten hebt en je je afvraagt welke de juiste procedure is: Coronavirus: doktersbezoeken.

Hoe geraak ik aan een klaargemaakte maaltijd?
Ook de Hoeilaartse horeca-en handelszaken blijven niet bij de pakken zitten.  Zo bieden een aantal restaurants afhaalmaaltijden aan en zelfs thuisbestelling.  Ook sommige voedingswinkels en supermarkten passen hun uren aan en/of bestellen ook aan huis.  Lees alles over deze initiatieven op Coronavirus: initiatieven van handel en horeca.

Ik wens mij in te zetten voor de gemeenschap. Wat kan ik doen?
Ook heel wat andere organisaties of zelfs gewone burgers nemen initiatieven.  Zo is er Nieuws van Den Dumberg.  Via een nieuwsbrief vol foto’s houden bewoners en personeelsleden van het WZC contact met familie en buitenwereld.  Klik hier en geniet mee van het Nieuws van Den Dumberg.

Het is onze bedoeling om een aantal initiatieven in onze nieuwsbrief te belichten.  Ken je zo’n hartverwarmend project of ben je zelf de initiatiefnemer, gebruik dan de vakjes hieronder om het initiatief kenbaar te maken. Misschien zijn er anderen die willen meewerken aan dit initiatief.

Wordt vervolgd.

[Een bijdrage van Eddy Olislaeger]