Aperitiefconcert Nero’s Muzikanten

Zondag 5 mei om 11u spelen Nero’s Muzikanten hun jaarlijks aperitiefconcert in de serre van het gemeenschapscentrum Felix Sohie. Het is tevens het debuutconcert van 2 jonge muzikanten: Lucinda op de hoorn en Lotte op de dwarsfluit. De muzikale leiding is, zoals sinds 2001, in handen van Chantal Derongé.

Dit jaar is er ook een gastoptreden van het FAB4 gitarenkwartet. Ze spelen zowel solo als samen met Nero’s Muzikanten. Zowat zeven jaar geleden speelden de FAB4- gitaristen Joren Vanlaere, Lukas Van Orshoven, Jonas Verbruggen en Kwinten Geeraerts, hun eerste noten als kwartet in de samenspelklas van de academie voor podiumkunsten Overijse – Tervuren- Hoeilaart (APKO). Ze werden door Astrid Deppe opgemerkt in haar gitaarklas en geselecteerd om een VIP-groepje te vormen.

Intussen zijn we al heel wat jaren verder, studeren zij alle vier succesvol aan de universiteit en hebben deze vier jonge mannen als kwartet reeds vele malen opgetreden in de Druivenstreek. Er zijn niet veel leerlingen van de APKO die kunnen zeggen dat ze al in de drie culturele centra van Overijse, Hoeilaart en Tervuren meermaals op het groot podium gestaan hebben! De laatste jaren werd er hoe langer hoe meer gevraagd naar een opname van hun kunnen. Daarom hebben ze dit schooljaar hard gewerkt aan het realiseren van een CD: Kalimba.

Hun gitaarlerares Astrid Deppe speelt eveneens solo samen met Nero’s Muzikanten. Astrid speelde o.a. op het Argentijnse gitaarfestival “Guitarras del Mundo”, was een tijdje actief in het folkensemble “Limbrant” olv Hubert Boone, waarmee ze op het festival van Dranouter speelde en naar Italië en Armenië reisde en ze speelde enkele seizoenen in het twaalfkoppig gitaarensemble “Color” olv Norbert Leclercq.

Programma aperitiefconcert:

1. Aztek Fire. Jay Bocook

2. Sea glass. Rick Kirby

3. Irish Folk Medley. Jeremy Sparks (FAB4)

4. A Disney Super Time Richard en Robert Sherman

5. Jeux Interdits Arr. Jérôme Naulais

6. Maid of Orleans Andy McCluskey

7. La Añadidura Hansjoachim Kaps. (FAB4)

8. Sway Pablo Beltran Luis

9. Classical Gas Mason Williams. Solo gitaar Astrid Deppe

Een zondagmorgen om naar uit te kijken!

[Een bijdrage van Eddy Bergiers]