Maak kennis met geboren en getogen Doender Annie Terlaeken

Senior zijn laat je toe – indien je dat wenst – kennissen en vrienden die je uit het oog verloor overdag weer te ontmoeten in de dorpskern, op de vrijdagmarkt, op regionale sporteldagen en op activiteiten van < ‘t Is te doen in den achternoen > zoals Cultuur om 14 uur, Week van de Senior en andere initiatieven voor 55-plussers die niet van gisteren zijn waar ook jongere deelnemers welkom zijn. Leef-tijd speelt daarbij geen rol. Ik kende Annie Terlaeken van ‘t zien zoals men dat in Hoeilaart pleegt te zeggen en als een jongere zus van Fons, mijn leeftijdgenoot. Ondertussen hebben wij bij goed weer reeds vaak van het mooie weer genoten op een of ander terrasje in onze gemeente en leerden wij elkaar beter kennen ook al is Annie een stuk jonger dan ik. In mijn voortdurende zoektocht naar nieuwe competenties om onze gemeentelijke seniorenadviesraad te versterken deed ik voorzichtige pogingen om Annie te motiveren onze raad te helpen verjongen en met het nodige geduld lukte het. Annie werd seniorenraadslid en op mijn verzoek schreef ze over haar passie.

“Mijn passie is mensen rondom mij een plezier doen; luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Ik ben vrijwilliger in het rusthuis en als ik soms iemand een plezier kan doen door eens naar hem of haar te lachen, maakt mij dat gelukkig. Nu heb ik de kans om mij als het mij past nuttig te maken. Dat doet wel deugd. Je wordt daar zo voor beloond door een glimlach terug en wat liefde. Je kunt mensen zo gelukkig maken door er gewoon te zijn, samen te zingen, spelletjes spelen, uitstapjes doen. Het leven is waard om geleefd te worden. Muziek is ook een passie van mij. Kinderen helpen, die ongedwongen liefde is zo een schat. Genieten doe je op veel manieren en is de moeite waard. Maandagnamiddag spelletjes doen of gewoon een babbeltje doen; Leuk hoor. Geniet van elk moment. Het is allemaal de moeite waard en iedereen vind wel een vriend of vriendin.”

Heb jij ook verborgen talenten? Ken je iemand die zich voor leeftijdgenoten en/of ouderen wil inzetten? Graag een seintje op seniorenraad@hoeilaart.be of op 02 658 28 42, waarvoor alvast veel dank.

Hoeilaart heeft je nodig!

[Een bijdrage van Gilberte Marchand]