Uitstap naar Kortrijk

Tweemaal tweeënvijftig 55-plussers genoten dit jaar van de jaarlijkse seniorenuitstap. In Gullegem in de nog ambachtelijke branderij “Grootmoeders koffie” werden de laatste kennismakingen afgerond bij een heerlijk kopje koffie vóór het bedrijfsbezoek. Een eerste groep kreeg live uitleg van koffieboon tot bakje troost, demofilmpje en bezoek aan het kleine maar leuke museum waar onze Hoeilanders gezellige herinneringen konden ophalen van koffiebeurs tot Senseo. De tweede groep begon het bezoek in de koffiebranderij zelf waar de vakkundige uitleg de verkoop van het smakelijke goedje en gadgets stimuleerde.

Na het koffiehoofdstuk: de hongeren spijzen “Chez Koen” in Kortrijk. Lekker!

Na industrie en restaurant was Cultuur aan de beurt in het museum Kortrijk 1302 met voor sommigen een te lange les geschiedenis doch zonder strafstudie glipten dorstigen naar terrasjes in de buurt terwijl de flinkste leerlingen de rondleiding na twee uur beëindigden.

Op donderdag verlieten wij het restaurant vroeger en kortten wij het bezoek aan het museum Kortrijk 1302 in om de beste stappers de kans te geven het centrum van Kortrijk te verkennen met als gids Hoeilander Jacques geboren en getogen in de Leiestad.

Voor volgend jaar onthouden we:
Leuke dag, lekker eten, maar eigenlijk té weinig gezien van de stad (voor de ‘stappers’).
Meer tijd voorzien om ook een stukje van de stad te zien als er een stadsbezoek gepland is.
Bus, trein, boot,… is zeker OK bij stadsbezoek maar niet te veel wandelen op programma.
Rekening houden met oudere publiek/slechtere stappers bij bepalen van het programma.