We-IT: dynamisch en inclusief, een vereniging voor alle leeftijden

“We-IT*”, de dynamische en inclusieve vereniging voor IT-enthousiastelingen van 15 tot 147 jaar, is een levendige gemeenschap met als missie om wetenschappelijke en IT-kennis te verspreiden, te delen en anderen te inspireren. Ondanks de uitdagingen die ontstonden bij de oprichting in 2020, een week voor de coronacrisis, hebben we met virtuele verbondenheid en inzet een solide basis gelegd.

Sinds onze oprichting in 2020 hebben we met passie workshops, quizzen, zelfstudiegroepen en lezingen georganiseerd. Onlangs werden inspirerende lezingen gehouden, waaronder:

**Serge Muyldermans – Genbewerking van gewassen en dieren:** Het ontrafelen van het mysterie van genbewerking en het bespreken van de potentiële gevaren en voordelen.

**Stijn Ally – AI, offshore windparken en waterstofproductie:** Inzichten delen over de integratie van kunstmatige intelligentie in offshore windparken en de koppeling met waterstofproductie.

**Ben Vanachter – Muzikale reis van Edison tot Stromae:** Een boeiende reis door de geschiedenis van geluidsopnames, van Edison tot de moderne klanken van Stromae.

**Nick van Eijndhoven – Deeltjesfysica en de bouwstenen van het heelal:** Een fascinerende speurtocht naar de mysteries van de deeltjesfysica.

*Ontdek Meer op we-it.be*

Op onze website, [we-it.be](https://we-it.be), vind je meer informatie over onze evenementen en activiteiten. Van workshops tot lezingen, “We-IT” blijft zich inzetten voor het delen van kennis en biedt boeiende leermogelijkheden.

*Word Actief Lid*

Wil je graag actief deelnemen aan onze gemeenschap en initiatieven helpen bouwen? Stuur ons een berichtje via de website of een e-mail naar [info@we-it.be](mailto:info@we-it.be).

*Houd Ons in de Gaten*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op de website en blijf op de hoogte van onze toekomstige evenementen en initiatieven. “We-IT” kijkt uit naar een voortzetting van deze ontdekkingsreis en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan onze opwindende evenementen en lezingen.

[Een bijdrage van Willem Van Geyseghem]