Op zoek naar je favoriete sport?

In Hoeilaart hebben we het geluk dat we over een zeer actief sportief verenigingsleven beschikken. Meer dan 30 grotere en kleinere sportclubs zetten zich met hart en ziel in om een uitgebreid aanbod te verzorgen voor jong en minder jong – voor ieder wat wils!  

Als Schepen van Sport vind ik het belangrijk dat mensen met goesting om te bewegen makkelijk hun weg vinden naar onze clubs & hun aanbod. Vandaar het initiatief om deze Sportgids uit te brengen. In één oogopslag zie je welke waar sporttakken aanwezig zijn en voor welke doelgroep. Zo hopen we zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen! Ook sportaanbod voor 50+ hebben we nu specifiek meegenomen gezien de stijgende vraag en het doorslaand succes van onze Sporteldagen.  
 
De laatste jaren investeren we als bestuur heel erg in een aangepaste en moderne infrastructuur.  Onze gloednieuwe Sport- en Jeugdsite is nu het kloppend sporthart van Hoeilaart en de thuisbasis van vele clubs en activiteiten. Elke week komen hier honderden mensen samen om te bewegen. In 2023 zullen jullie de site nog erg zien evolueren, met de bouw van een turnhal, alsook de opening van de nieuwe voetbal- en tenniskantine en de aanleg van nieuwe tennisterreinen en oefenvelden voor de voetbal.  

Ik ben trots op het actieve sportieve verenigingsleven in ons dorp waardoor, in combinatie met een moderne sportinfrastructuur, iedereen toegang heeft tot één of verschillende sport- en beweegactiviteiten. 

[Een bijdrage van Joy Sergeys  — Schepen van Sport]