Seniorenraad Hoeilaart 20 jaar

De Hoeilaartse seniorenraad viert binnenkort feest. In oktober zal het twintig jaar geleden zijn dat de adviesraad werd opgericht.

Geschiedenis in het kort

Bij een jubileum hoort een terugblik op de afgelopen twintig jaar.

Sinds 14 juni 2002 heeft onze gemeente een Seniorenraad, opgericht door de toenmalige schepen voor senioren Christine Vandenput. De eerste voorzitter was Roger Van Dycke. De eerste Seniorenkrant verscheen in juni 2003 (1ste jaargang nr 1). Van meet af aan focuste de raad op het belang van Senioren en het Internet en bracht de 55-plussers samen in het Parkpaviljoen van het Ruusbroecpark, op maandag van 14 tot 16 uur. In de nieuwe legislatuur 2007-2013 werd Els Uytterhoeven schepen voor senioren en volgde Josse Joosten Roger Van Dycke op als voorzitter met deze Dagelijks Bestuursleden: Christa Simon, Jan Roggeband, Josse Joosten, Robby Beelen en Gilberte Marchand. Dit Dagelijks Bestuur werd vrij snel versterkt door Chris Coppin, Agnes Demaerschalk en Joop Kimmel.

Vanaf 2007 worden de activiteiten van de Seniorenraad uitgebreid met een Seniorenreceptie (2007), een Computerspreekuur, een Seniorenlunch (2008), een Seniorenuitstap (2009), een Week van de Senior (2010-2019), medewerking aan Hoeilaart FairTrade gemeente en Dag van het Wel-Zijn (2011), opening van het G.C. Felix Sohie (2012). In maart 2013 volgt Gilberte Marchand Josse Joosten op als voorzitter met dit Dagelijks Bestuur: Christa Simon, Chris Coppin, Gilberte Marchand,  Danny De Rudder, Agnes Demaerschalk en Robby Beelen.
Annelies Vanderlinden neemt de fakkel over van Els Uytterhoeven.


Feestelijkheden

Vier je met ons mee in het gemeenschapscentrum Felix Sohie? We geven hier een kort overzicht van de geplande feestelijkheden:

Vrijdag 28 okt 2022 om 20.30u Jo Vally in concert

 20 jaar Seniorenraad: Jo Vally in concert | Gemeente Hoeilaart

Zaterdag 29 okt 2022 om 11.00u “De toekomst van onze 55-plussers”

Eva De Bleeker, Staatssecretaris Begroting en Consumentenbescherming

Serge Muyldermans, VUB Prof Dr Em, biotechnoloog 

Christine Vandenput, voormalig schepen, oprichter Seniorenraad 55+ Hoeilaart in 2002

Jan Van Assche, moderator

Zondag 30 okt 2022 om 14.00u dansnamiddag met DJ Roland

[Een bijdrage van Gilberte Marchand]