Muziek voor senioren gedraaid door een senior!

Nu is het bang afwachten wat de toekomst gaat brengen. Niemand kan nu al zeggen wat er na “CORONA” gaat gebeuren en hoe het leven zal zijn. Je mag zoveel schrijven hoe je denkt dat het zal zijn maar daar heeft geen enkele persoon een antwoord op. Wat we wel weten is wat we nog kunnen doen in veiligheid en hoe we het veilig kunnen en moeten houden.

Ik las in de kranten dat er in verschillende verzorgingstehuizen iemand langs kwam om de mensen daar een plezierige namiddag te bezorgen en ik
wou dat ook eens doen voor Hoeilaart. Daarop heb ik een verzoekje gestuurd naar het animatieteam met de vraag of ze het zagen zitten als ik op een zonnige namiddag muziek zou komen draaien voor de bewoners en het personeel buiten in de tuin.

Het werd aanvaard onder veilige voorwaarden.

Al verschillende jaren geef ik muzikale namiddagen met zowel dansmuziek als lezingen over een bepaalde muziekstijl. Nu is de coronatijd ook een leegte geworden, ik kon nergens muziek brengen.

Maar nu kan ik toch iets doen en welbepaald voor de senioren waarvoor ik met hart en ziel hun liedjes wil brengen.

Dikwijls ga ik terug in “de tijd van toen” met 78 toerenplaten waarvan er vele in mijn platenkast steken. Zo was het juni de 24ste de eerste maal dat er terug een muzieknamiddag was met disco-bar . Dezelfde dag was er een jarige die 100 kaarsjes mocht uitblazen, waarvoor nogmaals proficiat.
Het was terug een beetje zoeken om de juiste toon te leggen maar dat lukte vlug. Iedereen was tevreden en dat telt.

Zo kwam er deze maand juli een tweede optreden wat echt in de smaak viel en ik heb mijn hart opgehaald met die oude liedjes die je nergens nog op de radio kunt horen.

Ik denk dat er nog optredens zullen volgen, zolang het weer het toelaat, en dat doe ik met veel plezier.

Vóór mij zijn er ook al muzikale gasten komen optreden, zoals de accordeonist en “Demi-Geus” (folk). Dit zijn echt mooie momenten in deze triestige tijd. Het zet de zinnen eens op iets anders, wat nodig is.

Persoonlijk zie ik hoe goed het personeel haar best doet voor de bewoners. De bewoners waarderen dat. Iedereen die iets voor hen doet krijgt een welgemeende dank, een dank die uit het diepst van hun hart komt, dat voel je.

Nu afwachten en hopen dat die smerige ziekte verdwijnt en dat er een vaccin gevonden wordt dat helpt.

Vanuit mijn wereld groet ik iedereen.

[Een bijdrage van Roland Charleer, aka DJ Roland]