Coronavirus: maatregelen voor senioren!

Het coronavirus kan iedereen treffen, maar vooral ouderen en personen met een verzwakte weerstand behoren tot de risicogroepen.

Het lokaal bestuur wil deze groepen extra beschermen en heeft daarom besloten om alle gemeentelijke activiteiten waar ze kunnen aanwezig zijn en alle activiteiten op de woonzorgsite, te annuleren. De seniorenraad sluit zich bij dit standpunt aan.

Volgende activiteiten die gepland waren in maart, gaan zeker niet door:

  • ‘t Trefpunt Sohie op 16, 23 en 30 maart
  • Smart-café op 16 maart
  • Filmnamiddag op 17 maart
  • Infomoment registratie in Recreatex op 19 maart
  • Dorpsrestaurant op 19 maart
  • Busvervoer naar de sporteldag in Rotselaar op 31 maart (het is nog niet duidelijk of deze sporteldag al dan niet zal plaatsvinden)
  • Eventuele bijeenkomsten van de Seniorenraad of werkgroepen ervan.

Iedereen die tot een risicogroep behoort krijgt bovendien de raad om ook niet aan andere activiteiten deel te nemen. Risicogroepen zijn: personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jonger dan 6 maanden, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem.

Meer info over de maatregelen die het lokaal bestuur trof is te vinden op  www.hoeilaart.be/coronavirus-maatregelen-hoeilaart. Op deze pagina zullen steeds de meest recente maatregelen in Hoeilaart te vinden zijn.

Contactinformatie:

Dienst Welzijn
Groenendaalsesteenweg 32, 1560 Hoeilaart
02/658-2868 welzijn@hoeilaart.be