Buurtpreventie: levert het ook wat op?

Buurtpreventie Hoeilaart organiseert op donderdag 28 november om 20u een niet te missen infosessie in samenwerking met onder andere de Politie Druivenstreek. Deze infosessie zal de werking van de WhatsApp-buurtpreventiegroep nader toelichten. Zo zullen we aan de hand van concrete cases uit de WhatsApp-buurtpreventiegroep de SAA-methode uitleggen en trachten te verduidelijken wat een verdachte situatie is. Wij zullen ook de nieuwe wijkinspecteur verwelkomen (programma onder voorbehoud). Plaats van afspraak: zaal Bakenbos in het GC Felix Sohie.

De samenwerking tussen Buurtpreventie Hoeilaart en Politie Druivenstreek leidde onlangs tot het vatten van inbrekers. Op vrijdag 4 oktober omstreeks 10 uur meldde een alerte inwoner aan de politie via het nummer 101 dat hij drie verdachte personen in de tuin van zijn buur heeft opgemerkt. Deze bewoner maakte hiervan ook melding in de WhatsApp-groep van Buurtpreventie Hoeilaart waarvan de Politie Druivenstreek ook deel uitmaakt. Al vlug volgden er enkele reacties in de WhatsApp-groep met een nadere omschrijving van de verdachte personen. Een half uur later kreeg de politie een melding van een poging tot inbraak in een woning enkele straten verder. Daar werden twee verdachten gesignaleerd die het op een lopen zetten. Vijf ploegen van politie Druivenstreek startten een zoektocht naar de verdachten. Zij werden bijgestaan door een ploeg van de PZ Rode en de helikopter van de federale politie. Ook een speurhond werd ter plaatse gevraagd. Na drie kwartier vruchteloos zoeken arriveerde de speurhond. Op basis van een voorwerp, achtergelaten door een van de verdachten, startte de hond zijn speurtocht die binnen de tien minuten resultaat opleverde: de drie verdachten werden aangetroffen. In beide gevallen hebben de daders getracht in te breken in de woning via de deur aan de achterzijde. Het bleef in beide gevallen tot een poging.


Wenst u lid te worden van Buurtpreventie Hoeilaart?
https://www.hoeilaart.be/inschrijving-whatsapp-buurtpreventiegroep-voor-inwoners
https://www.hoeilaart.be/inschrijving-whatsapp-buurtpreventiegroep-voor-handelaars-en-zelfstandigen
Of u kunt contact opnemen met de coördinator, Jan Montreuil, gsm 0472 56 42 46, jan.montreuil@telenet.be.
Buurtpreventie Hoeilaart is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie Druivenstreek en de gemeente Hoeilaart die elkaar via SMS- en WhatsApp-berichten op de hoogte houden van verdachte situaties in de buurt.
Alvast van ganser harte bedankt!

[Een bijdrage van Youri Vandervaeren]