Eten van de camion

Op een zonnige weekenddag wandelde ik door de straten van Brussel en belandde in het Warandepark (tegenover het Koninklijk Paleis).

Het zag er zwart van het volk. Het park is steeds wel wat druk : dromende wandelaars, families met kinderen, sportieve joggers of – tijdens de weekdagen – haastige bureaubedienden die nog snel hun trein willen halen in het Centraal Station.

De drukte vandaag had een hele andere reden : Food Truck Festival. Het hele park was bezaaid met bestelwagens, lichte trucks, versierde caravans die hun hapjes uit de hele wereld aanboden. Ik wist niet waar kijken en vooral, wat eten. Het zag er allemaal zo aantrekkelijk lekker uit! Zou het taco’s of Chili con carne worden uit Mexico? Of Thaise dumplings (een variant van Italiaanse ravioli of Zuid-Amerikaanse empanada’s). Misschien kruidige Ramen (heeft niks met vensters te zien), de noedelsoep of -pasta uit Japan? De Italiaan ontbrak natuurlijk niet. Of zou het gewoon een zakje Belgische frietjes worden? Keuze te over.

Krijgt u ook al zin in al dat lekkers, voor een zacht prijsje? Kom dan op zaterdag 6 of zondag 7 april naar het Gemeenteplein van Hoeilaart. Van 12 tot 22u.30 (bar tot 23.u30), gratis toegang. Met familie, vrienden of alleen ( men komt er gegarandeerd wel een bekende tegen). Wedden dat het een heuglijke ervaring wordt. Meer info op de website van de gemeente.

Smakelijke groeten,
Frederic

[Een bijdrage van Frederic Galland]