Drums Alive: leuk en intensief bewegen

“Drums Alive is een bewegingsactiviteit, gepaard met drumritmes op grote ballen, begeleid door moderne muziek. We richten ons voor deze reeks voornamelijk naar 50 plussers die graag actief zijn.” Kristien Allard

Een achttal jaar geleden schreef Martine zich in voor een sporteldag en waardeerde het gemeentelijke initiatief. De volgende sporteldag in Blankenberge wou ze zeker niet missen.   Ze schreef zich opnieuw in en maakte er kennis met Kristien en Drums Alive.  Bewegen op leuke muziek, drummen op een bal en een super gemotiveerde lesgeefster, ja, dat was het, hiervan wilde Martine meer. Ze vroeg Kristien en of ze bereid was om een initiatiereeks te geven in Hoeilaart. Kristien zag dat wel zitten.

Met de nuttige inlichtingen en het verhaal van haar fijne ervaring stapte Martine dus naar Koen (de toenmalige sportverantwoordelijke in Hoeilaart) met de vraag of de mogelijkheid bestond om Kristien te vragen naar Hoeilaart te komen voor een initiatie Drums Alive. Bingo! Koen zorgde ervoor dat de gevraagde initiatie er kwam.

In het begin waren ze niet met zoveel maar toen organiseerde de gemeente Overijse ook een initiatie en Martine en Co maakten ondertussen enthousiast mond-tot-mond reclame, de groep werd groter.  Je raadt het, bij elke sporteldag waar Kristien paraat staat, haasten de gepassioneerde dames zich om een plaats achter een bal te bemachtigen en te bewegen dat het een lieve lust is.  Eens je de Drums Alive microbe te pakken hebt wil je ze doorgeven aan anderen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Hier in Hoeilaart werd Drums Alive nog een paar maal georganiseerd maar jammer genoeg stopte het dan.

Ontgoocheld doch vastberaden ging Martine op eigen initiatief op zoek naar een sportvereniging die dat sportpakket zou willen aanbieden. En ja hoor, na een gesprek met Soulstep Dance Crew zag Katharine het wel zitten om een initiatie Drums Alive te organiseren en te kijken of het succes zou hebben om het dan eventueel voor de senioren te integreren in hun aanbod.  En of het succes had, één lesuur werden er gauw twee, steeds met de favoriete lesgeefster Kristien. Na overleg met haar om op jaarbasis les te geven heeft Katharine het licht op groen gezet. In september start Drums Alive via Soulstep Dance Crew.

Martine is erg blij dat ik ze haar steentje heeft kunnen bijdragen om Hoeilaartse sportievelingen Drums Alive te leren kennen en de dansmicrobe aan vele dames door te geven. Verbaast het je dat Martine door de Drums Alive groep in de bloemetjes werd gezet als dank voor haar doorzettingsvermogen en haar zorg om haar dorpsgenoten 50-plussers op een plezante manier meer te laten bewegen?

Ook Cathy en Lut hebben kennis gemaakt met Drums Alive via een initiatiebeurt van de Sportdienst van Hoeilaart. Ze zijn steeds op post bij elke reeks in Overijse of Hoeilaart, en ja ook op de sporteldagen natuurlijk. Cathy en Lut spreken met veel lof over coach Kristien: “Zij is een fantastische, dynamische lesgeefster, en ze moedigt je aan en geeft ook tips voor de verschillende  niveaus. Voorbeelden: rechte rug om geen rugpijn te krijgen – door de knieën buigen om je rug mooi recht te houden – stappen als je niet wil of kan springen – oefeningen doen volgens je niveau. Elke les is een uurtje puur plezier ook door haar muziekkeuze montert het je echt op.  De wekelijkse les geeft je  een kik voor een goed humeur.  Na de les wordt er vaak een drankje voorzien, zodat de groep nog wat kan napraten wat natuurlijk ook leuk is omdat je dan kennis kan maken met nieuwe mensen.”

Voor meer info over Drums Alive kan je contact opnemen met Soulstep op 0485/642059 of soulstepdc@gmail.com.  Meer informatie op de soulstep website.

(een bijdrage van Gilberte Marchand)