Sporten

Sporten houdt je jong (Foto credits: Eva Van Landeghem - Vlaamse Ouderenraad vzw)
Sporten houdt je jong (Foto credits: Eva Van Landeghem – Vlaamse Ouderenraad vzw)

Waar kan ik sporten in clubverband?

Senioren die willen sporten bij een sportclub kunnen kiezen uit een ruim aanbod.  De Seniorenraad heeft alle Hoeilaartse sportverenigingen aangeschreven met de vraag of senioren in de vereniging welkom zijn en of er een specifieke seniorenafdeling bij de vereniging bestaat.  Hier komt binnenkort het resultaat van ons onderzoek.

De gemeente Hoeilaart erkent een hele resem verenigingen.  Indien je in de lijst hierboven je gading niet vindt, kan je de Lijst van erkende sportverenigingen opvragen.

Wat als ik individueel wil sporten?

Er zijn ook heel wat mogelijkheden om buiten clubverband aan sport te doen.  Zo is er onder andere een initiatief van Sport Vlaanderen speciaal bestemd voor de 50-plussers: Sportelen. Hun motto luidt: “Bewegen is gezond, ook na je 50ste verjaardag!” Ben je ouder dan 50 en wil je in beweging blijven? Je bent niet alleen.  Ook Hoeilaart werkt ieder jaar mee aan dit initiatief.  Meer hierover op de gemeentelijke website.

In het Jan van Ruusbroecpark kan je oefenen op de fit-o-meter, een conditieomloop in openlucht. Je legt het parcours al wandelend of al lopend af, en onderweg hou je bij een aantal toestellen halt om oefeningen uit te voeren.

Een voor de hand liggende sport: wandelen

In Hoeilaart blijft wandelen natuurlijk een belangrijke optie voor mensen die willen bewegen.  Er bestaan dan ook een aantal wandelclubs (kijk in de lijst hierboven).  Vooral in het Zonienwoud kan je fantastische wandelingen maken.  Ook hebben vrijwilligers een paar thematische wandelingen uitgestippeld.  Je kan de lijst van wandelingen bekijken op de gemeentelijke website.