Serge Muyldermans nieuwe ere-burger van Hoeilaart

SERGE MUYLDERMANS NIEUWE ERE-BURGER VAN HOEILAART

Wat al een tijdje geleden werd aangekondigd werd verleden zaterdag tijdens een gezellige receptie in de prachtige Hoeilaartse trouwzaal bevestigd. Onze dorpsgenoot, wetenschapper en wereldberoemde Professor Doctor Emeritus Serge Muyldermans kreeg er de titel van ere-burger van Hoeilaart.

In aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Gemeentebestuur, vele vrienden, collega’s professoren en familie kreeg Serge uit de handen van Burgemeester Tim Vandenput de ere-burger trofee.

Onze Seniorenraad was bijzonder fier toen onze Raad werd bestempeld als de voortrekkers van deze benoeming. Naar aanleiding van een artikel in onze nieuwsbrief werd het idee geopperd om Serge voor te stellen voor deze toch wel bijzondere titel. Onze Voorzitster Gilberte trok aan de kar met als resultaat deze mooie bekroning.

Daarna was het aan professor  Prof. Dr. Ir. Jan Steyaet om de verdiensten van Serge zowel op internationaal als lokaal vlak te onderstrepen.

‘Er zijn er velen die het vaderschap claimen maar er is maar één echte vader van de Nanobody technologie en dat is Serge. Serge is de man die alle technieken ontwikkelde om uit het bloed van een kameel alleen die Nanobodies af te zonderen die nuttig zijn’ zei de professor nog. ‘Ook zijn onderwijs aan de VUB en de vorming van studenten over de hele wereld werd sterk gewaardeerd’ aldus prof. Steyaert. 

Serge bleef er zoals altijd stoïcijns kalm bij en bedankte op zijn eigen bescheiden manier iedereen die hem op zijn weg naar de top hebben bijgestaan.

[Een bijdrage van Stefaan De Rudder]