Autobus

Na een nachtje stappen in de druivenstreek hadden Kobe en zijn vriend een serieus probleem. Lang nadat de laatste bus van Overijse naar Leuven was vertrokken beseften zij dat ze geen vervoer meer hadden om hun kot in de omgeving van de Unief te bereiken.

Zoals wel vaker bleek onze vriend te beschikken over de nodige fantasie en bedacht hij een plan om toch  nog in Leuven te geraken. Hij stelde voor aan zijn kameraad om zelf een autobus te stelen uit het bus-depot langs de dreef. Zijn vriend vond dat een schitterend idee en stelde voor om in te breken en een bus te bemachtigen.

De twee vrienden trokken naar de bus-centrale en terwijl Kobe op wacht stond zou zijn maat, die wat ervaring had met het rijden met een bus, binnen gaan en zo snel mogelijk naar buiten komen met een vehikel van de Lijn. Kobe stelde zich strategisch op en hield vol spanning de wacht. Al snel hoorde hij het aanslaan van een bus-motor. Hij maakte zich al klaar om in te stappen maar plots verstomde het geluid. Gelukkig hoorde hij snel daarna een tweede maal het startlawaai van een motor dat echter weer stil werd. Zo ging dat een tijdje door. De ene motor na de andere viel stil. 

Kobe begreep er niets van maar toen hij eraan dacht om eens een kijkje te gaan nemen kwam zijn vriend aangereden met een enorme bus. 

Nieuwsgierig om een beetje uitleg vroeg hij aan zijn maat ‘hewel wat is er gebeurd? Dat duurde zo lang eer je een bus hebt genomen’ waarop de jongeman antwoordde ‘ja maar, er stonden veel bussen op een rij en de bus naar Leuven stond helemaal achteraan’.

[Een bijdrage van Stefaan De Rudder]