Het Huis van de Senior

Senioren met uitzicht op de toekomst

Trefpunt Sohie (foto credits: Gilberte Marchand)
Trefpunt Sohie (foto credits: Gilberte Marchand)

Het (virtuele) Huis van de Senior is een plek op het internet waar Hoeilaartse senioren zich kunnen thuisvoelen. In afwachting van een echt Huis van de Senior — een fysieke plek waar senioren mekaar kunnen ontmoeten — willen wij met dit digitale huis de senioren van Hoeilaart informeren over alles wat 55-plussers aanbelangt of interesseert.

Wanneer men met 55-plussers praat komt meestal een aantal fundamentele bekommernissen aan bod. We snijden elk van deze thema’s aan in een apart dossier en bespreken waar je terecht kunt voor aanvullende informatie:

Ik ben met pensioen. Wat nu?
We gaan in op wat pensionering teweegbrengt. Zo krijgen mensen te maken met meer vrije tijd. We gaan onder andere na hoe we aan de vrijgekomen tijd een goede invulling kunnen geven. Klik door naar het dossier.

Ik woon alleen en voel me eenzaam. Wat kan ik doen?
Onze gemeente telt een groot aantal alleenstaanden. Buurtbewoners en leeftijdgenoten ontmoeten kan helpen om de eenzaamheid terug te dringen. We belichten een aantal mogelijkheden. Klik door naar het dossier.

Ik word ouder en sta voor een belangrijke keuze: thuis blijven wonen of verhuizen naar een rusthuis. Hoe pak ik dit aan?
Vroeg of laat komen vele senioren voor dit dilemma te staan. Wij gaan na welke opties er zijn. Klik door naar het dossier.

Zorg voor later: levenseinde en aanverwante thema’s. Welke maatregelen neem ik best nu het nog kan?
Naarmate we in de finale fase van ons leven terechtkomen, voelen we de noodzaak een aantal maatregelen te nemen, zodat we de toekomst sereen tegemoet kunnen zien. We bespreken een paar van de opties. Klik door naar het dossier.

Onderwerpen

Uit ons foto archief

  • IMG_1819 (Edited)
  • IMG_1818
  • IMG_1819
  • IMG_1817